lördag 31 december 2011

2011 kan fara åt helvete

2012 kommer bli ett riktigt bra år! Jag firar ute på Värmdö, hur firar du?

fredag 30 december 2011

Fet, rökare och singel

Imorgon ska vi fira in det nya året, med allt vad det innebär. Många gör löften som dom oftast inte kan hålla och därför har jag aldrig gett mej själv ett sådant eftersom jag tycker det är lite overkill och "svensson" att göra just det. Alla lovar att det nya året ska bli bättre än det förra, man ska äta nyttigare, träna mer, röka mindre, singlar ska hitta sin livspartner i januari och gifta sej i maj, barnlösa ska skaffa barn, man ska banta och det andra med det fjärde. Givetvis är det grymt att sätta upp mål för sej själv, men kanske man måste ha lite delmål? Man kan inte gå "all-in" och tro att första veckan i januari på det nya året ska bli en livsförändringens vecka. Därför är det nu roligt att även jag, efter 26 år, bestämt mej för att ha 2 s.k nyårslöften i år. Eller löften och löften, jag ska peppa mej själv, psyka mej själv till att försöka hitta tillbaka till min träningsform jag hade för ett par tre år sedan och äntligen försöka göra mej kvitt de där sablans cigaretterna. Det luktar ju så illa! Jag har, via en väninna, gått med i nåt som heter fitnessfighten. Verkar som ett grymt bra och hälsosamt program man ska följa i 30 dagar för en billig peng, och vill man sen kan man fortsätta månad för månad. OCH jag behöver inte gå till gymmet som jag avskyr! Hemmaträning folks! Det är det nya nu :)
Kolla in sidan - http://www.worldofshape.se/WORLDOFSHAPE/FF.html



Kärlek

Är min lillebror. Han är min stjärna och idag hade jag bara velat mysa å leka med honom!

tisdag 27 december 2011

Fantastiska jul, hemska jul

Nu är julen över. Äntligen!
Att fira jul är väl lite som ett enda stort måste egentligen. Man Måste ta sej dit man har familjen, man Måste äta den där j*la julmaten som redan i augusti står en upp i halsen, man Måste köpa julklapp till fan å hans moster. Härliga jul! MEN - för mej som inte gillar det här med jul och klappar har detta varit en av de mest underbara jular, samt lite trist, för det är första riktiga julen utan alla släktingar som dessvärre hoppat av pinnen en efter en ganska snabbt de sista 2 åren. Familjen som är kvar gör livet guld och jag är evigt glad och tacksam att jag har min älskade- hatade lilla tykon- familj.
Hur var din jul?

måndag 19 december 2011

Vintern

Kan på många sätt vara deprimerande men varje gång det kommer snö blir jag fortfarande som ett barn, sprudlande, kittlande glad av det magiska vita!

Working class hero

Idag började jag mitt nya jobb. Fantastiska arbetskamrater, utmanande arbetsuppgifter - undrade en del gånger om jag tagit mej vatten över huvudet, men min chef verkar tro på mej. Han bjöd till och med på lunch idag. Det kallar jag fint välkomnande plus blommor och termos :) Lite ovant för en rastlös förvirrad själ att sitta instängd på kontor men allt är ju en vanesak :)

fredag 16 december 2011

Laleh - ängeln i rummet


Det finns eldsjälar och så finns det änglar. Svenska hjältar, programmet som lyfter fram våra fantastiska stjärnor som inte är en av de lamslagna, fega, som bara står och tittar på när en man blir knivhuggen, när en kvinna blir misshandlad, när någon är i fara. Jag har själv blivit utnämnd till hjälte, tilfrågad om jag ville vara med i programmet, då jag inte heller är en av de som står och tittar på, jag agerar, oavsett vad som kan hända mej. Som när jag hjälpte Rigmor 72 upp från spåret med 4 minuter till avgång med nästa tåg när 100 tals människor bara står med armarna i kors för att iprincip se en annan människa dö. Eller som när jag går emellan bråk mellan 2 stora karlar på tunnelbanan och får mej ett slag själv i magen, eller när gubben som ramlat och fått sitt knä ur led på Götgatan och människor bara går förbi när han ligger och skriker efter hjälp. Jag trodde att vi människor skulle hjälpa varandra när vi hamnar i knasiga/farliga situationer, men ialla fall i denna stora stad, Stockholm, är det "every man for himself"-tänket som gäller. Det är synd och jag hoppas att de människor som bevittnat nåt hemskt utan att ingripa ALDRIG får hjälp själva när dom råkar ut för nåt. Rigmor mår idag bra och hon och hennes man ringer mej regelbundet och har gjort det i snart 2 års tid. Jag avböjde att vara med i Svenska hjältar och dom såg programmet ikväll kanske förstår mej. De riktiga hjältarna var med idag. Lisbeth som gick emellan ett knivslagsmål i göteborg, tjejerna som skapat "Ung Cancer - det är ok att känna" och lilla söta Milla som skapat "Bullhjälpen". Finare människor får man leta efter. Denna låten är till alla er hjältar där ute!

torsdag 15 december 2011

Satan i gatan

I strax över 10 år har jag jobbat. Om man inte räknar kioskjobbet man hade när man var 13 år. Det har för det mesta varit inom restaurang, service, sälj och vård i 3 olika länder och många frågar hur jag i all världen hunnit med så mycket för att va så ung. Ambition? Rastlöshet? Nyfiken? Galen? Driven? Alla, tror jag. Min rastlöshet är vida känd bland människor i min närhet och de jag stött på, och den kommer alltid finnas på ett eller annat plan, men i perioder behöver även jag rutiner och lugn å ro omkring mej. Nu har denna period kommit och jag sökte ett (hundratals) jobb som inte riktigt är inom kaliber eller utbildningsgrad - för att jag tänkte nu f*n ska även jag lyckas. Envishet lönar sej - för jag fick jobbet! Från och med måndag hittar ni mej på Riddargatan på Östermalm med eget kontor och vad som verkar vara fantastiska arbetskamrater. Jag har blivit vuxen. Satan i gatan.
Å Tack till min underbara mamma som varit ett enormt stöd!!

onsdag 14 december 2011

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home



Det här kan vara nåt av det vackraste jag sett och hört. Hennes röst, hans stämma, texten, bilderna och känslan den levererar är magisk! LYSSNA!

1 år, tusen händelser

Det har gått 1 år sedan mitt liv förändrades drastiskt. På ett år hinner det hända en hel del och det året har inte varit mitt bästa. Många tråkigheter och motgångar har skett, ett rent skitår helt enkelt. Samtidigt har det gjort mej starkare och såklart har en del bra saker också hänt. Vet inte om alla tänker igenom det gångna året när det börjar dra ihop sej till jul och nyår, det kanske är bra? Vad kan man ändra till nästa år, hur ska det nya året bli bättre? Egentligen tycker inte jag att man ska tänka så mycket på dåtid eller framtid, mest njuta och leva i nuet, men vi är ganska dåliga på det vi människor. Det har varit tungt, men nu är jag redo att släppa efter och gå vidare mot nya härliga äventyr. Är du med?

lördag 10 december 2011

Frosseri

Catrine och jag har haft besök av indianerna så det fick bli frosskväll med tillhörande vin under täcket på soffan. Fantastiskt vad skönt det kan vara!

fredag 9 december 2011

Morfars sill och päre

Sista dagen i mörrum idag. Inte för evigt så klart men på ett tag. Denna sista dag spenderades med min lite tokiga men ack så fantastiskt roande morfar. Han har en mustasch som ingen annan, liksom hans signum, och han lagar stekt sill som ingen annan! Han må vara 71 men kan fortfarande dansa som en Gud, berätta historier som ingen annan och har alltid kvicka kommentarer. Han är min "moffa" och jag älskar honom.

tisdag 6 december 2011

Min mamma

Är den bästa! Vi bakade pepparkakor och lussebullar häromdagen och det är en helt ny sida av oss båda! Heja oss!
Självklart hjälpte även lillebror till, vilken fena!

Tänk å tuttar

I nån vecka har jag nu befunnit mej i mina hemtrakter, Mörrum, Blekinge. Det bästa med det är att få vara med familjen. Alla har vi en "tykon"-familj som vi är både stolta och skäms över. Min är också en sådan. Mest är jag glad för att vi alltid är ärliga mot varann, visar kärlek och ställer upp när det gäller. Tänk de som inte har familj? Vad gör dom? Kan man samla ihop de på nåt sätt så de kan bli en egen typ av familj kanske? Med familj menar jag också vänner. För i mitt liv är mina riktigt nära vänner också min familj. Hur är det i din?
Jag älskar Mörrum på många sätt, men också ogillar jag det. Det är nåt med småstäder som får en att bli kär i dom lika mycket som det kan få en att hysa agg mot de. Har aldrig längtat HEM till Stockholm så mycket som nu, och det finns x antal anledningar. Här nere lever man i en bubbla, ofta en mörk och negativ, trångsynt sådan. Där man bara ser problem och är väldigt skeptisk till livet. Jag är glad att jag lyckades lämna det bakom mej, men kanske är det inte helt pga stockholm man lyckats lämna trångsyntheten och allt det där andra, det kan ju också vara för att man valt att ändra och öppna sej till helt andra och bättre saker.
Men nej, bara för att man flyttat till Stockholm ( eller vilken stad i världen det än må bara) opererar jag varken brösten, näsan eller magen. Ytlig kan man tydligen också vara även om man bor i en folktom liten håla..

fredag 2 december 2011