söndag 30 oktober 2011

Halloween

- Är en högtid som firas som alla vet 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i skottland via USA eftersom många irländare emigrerade dit under 1840-talets svält och nödår. Genom hård marknadsföring kom detta hiskeliga halloween till Sverige i början på 90-talet och anses omsätta 1 miljard kronor i Sverige. Är inte det sjukt?! Alla högtider räknas bara i pengar.. Julen är värst av de alla! Man firar inte pga gamla traditioner eller ens traditionsenligt längre, man tävlar istället om vem som köpt mest och dyrast julklappar, vem som har dyrast och mest kostym på halloween, vems farfar som gömt mest påskägg i trädgården, and so on and so on.
Självklart ska man ha kul å det är ytterligare en anledning till att ta fram alkohol för att fira något. För så är vi- svenssons- som måste fira något jämt, MED alkohol. Det är inget konstigt med det utan det är mest bara tragiskt att vi format oss själva till "fullast vinner" och "den som har mest prylar när han dör-vinner". Är det verkligen det livet går ut på? Pengar och prylar?!
Så istället för att glänsa över alla polare , trycka upp skuldkänslor och avund hos alla som inte har tillräckligt att ens köpa mat för till julbordet, gå förbi en uteliggare med 19 påsar från Apple, GE en känsla, ge något som betyder något, ge ditt hjärta till din älskade, ge din vänskap till dina vänner, eller skänk pengar till någon som behöver det bättre än du till jul till exempel...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar