onsdag 28 mars 2012

Taxihistoria

Så regnade det idag när man skulle hoppa hem. Av säkerhetsskäl valde jag då att åka taxi hem. Folk är ju inte så hjälpsamma i tbanan som ni vet och att halka runt i rusningstid med blöta kryckor not gummigolv kändes som en mindre bra idé. Så trots att jag pratat med kära försäkringskassan idag och fått min dom om att mina taxi-resor de senaste veckorna inte blir betalda av de valde jag alltså ändå att åka bil hem idag. Det blev Abdulaha som körde mej hem idag. Lite svårt att riktigt förstå men han var syrian, han bor i Södertälje och kör som om han stulit bilen!!! Men - med ett leende!
Vi pratade ju såklart lite också..
A - " vi åker den vägen där så blir det inte lika långt som den andra"
Jag - "ehh... Kan du tala om VILKEN väg som är där och den andra?"
A - "Hornsgatan där, andra den centralen. Mycket tråkig bil. Mycket sakta väg och många avgas".
Jag - "Ehh, ja, eller ja, exakt. Visst.."
A - " jag tog dej sista."
Jag - "hur menar du nu?(smått förvirrad)
A - "jag Södertälje sen. Bor. Mycket långt. Dag slut."
Jag - "okej så du bor i Södertälje och jobbat klart för dagen?"
A - (medans han vevar upp och ber rutorna, stänger av och på AC:n, upp å ner på trottoarkanter) "Do förstå rätt!" AKTA DEJ, jag kör här! (till en vettskrämd man på övergångsstället) sen fortsätter han.. "jag kör här. Denna väg. Måste smyga, polisen tar mej förra veckan, 3000 böter."
Jag - " då kanske du ska välja en annan väg eftersom det inte längre är lagligt att köra där?"
A - "nejj! Vi dela. Jag 2000, du 1000. Bra köp va?!"
Jag - "ha, nej men OM du åker fast bjuder du mej på resan, ok?"
A - "mycket bra!"
Uppenbarligen förstod han inte...
Jag - "så du heter Abdulaha?"
A - " Det betyder gilla söndagar"
Jag - "Ovanligt och kanske lite konstigt"
A - " värre om man är jude..då heter det (nåt annat med abdula)
Jag - "så är du muslim då?"
A - " NEEEEEJ! syrian!"
Jag - "okej... Jag vet inte riktigt skillnaden men jag får väl..ehh, läsa på då..?"
A - " skillnad!!"
Vi stannar till vid ett stoppljus och han uttrycker att han inte gillar dom. Men polisen måste ju tjäna pengar, det är det enda de är ute efter! Oookej ? Där ser vi utanför en pub en kvinna som röker och han uttrycker klart och tydligt att denna kvinna "inte var fin och tjock. Det blir man av ciggaretter och alkohol. Abdulaha dricker bara när det är nåt speciellt och på tal om det så "ljuger alla muslimer som säger att de inte dricker, röker och knullar för DET GÖAR DÅM HJELA TIDÄN!"
Det var ytterligare en spännande taxiresa och jag har minst tusen storys till om mina resor men det får nog bli en bok! Efter att på hackande svenska pratat om allt möjligt, bett om ursäkt med mitt kroppsspråk till fotgängare för att Abdulaha inte sett de eller haft bråttom, erfarit en fortkörning efter en motorcykel där dessutom föraren med sin svarta zorrohjälm vände sej om för att uppmana Abdulaha att sakta ner och sluta ligga i röven och få reda på att muslimer ljuger kom jag väl hem. Där funkar inte kortet som det ska när jag ska betala... Abdulaha säger att på skärmen står det att jag bara har 500 kr kvar på mitt kort så det är därför. Men jag svarar att även om jag har det kvar kostar ju inte resan mer än strax över 200 så det ska ju gå. Sen säger han efter försök nr 2 att jag har 5000 kvar på kortet (han tittar på skärmen där man ser steg för steg bearbetning av kortköpet). Vad Abdulaha INTE vet är att det är en sorts felkoder som dyker upp som betyder att terminalen inte får kontakt med banken... Haha! Jag fick karameller efter mitt kortköp tillslut gick igenom och kunde glatt skutta upp för trapporna hemma. Vad är det med taxinissar och karameller??!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar